Skoogs bistro i Funäsdalen

-

Att få fira min 18-åring, men absolut inte hemma i Östersund, var ett uppdrag jag fick i mitten av förra veckan. Valet föll då på att åka till Funäsdalen och få kolla in vår kommande lägenhet som Saga också var nyfiken på. Och middagsvalet föll på Skoogs Bistro mitt i byn.

Ett annat önskemål från min dotter var att få dricka vin tillsammans med mig. Det önskemålet uppfyllde jag men det var också en lite märklig känsla. Att min dotter går från liten till stor på en och samma dag är en förändring även för mig.

Vi hade hyrt en lägenhet i Viste, vårt kommande bostadsområde, mycket för att få känna på läget och även lägenheten som kommer att påminna om våran. Det gjorde att vi fick en ca två km promenad in till byn och Skoogs Bistro. En restaurang jag fått tips om, av två oberoende källor, så det kändes som ett bra val. Eller Skoogs är inte bara en bistro, utan de har både krog och logi också. Läs mera här. Just denna helg var det vara bistron öppen, så vi valde att äta där.

Skoogs Bistro Funäsdalen

Vi kom dit och hade förbeställt ett glas bubbel direkt när vi kom, för att få fira Saga. Bubblet kom in och uppmärksamheten/pinsamheten var lite obekväm för henne. Annorlunda för oss båda att dricka alkohol tillsammans.

Skoogs Bistro är en skön lokal med lagom mycket folk för kvällen. Hit vill jag gärna gå fler gånger.

Menyn kom in och vi valde lite olika. Saga och Daniel valde dagens erbjudande. En abborre från intilliggande Ljusnan med färskpotatis, finhackad rödlök och brynt smör. Somrigt, fräscht och inte ett ben så långt ögat kunde nå (abborren är annars ganska rik på små ben). Jättegott tyckte både Saga och Daniel.

Skoogs Bistro Funäsdalen

Själv var jag inte jättehungrig utan mera nyfiken på de mindre rätterna, så jag valde dels Manges råbiff med svart vitlök, pickles, lökmajo och knäckebröd samt
Kallrökt hälleflundra med gurka, forellrom och fläder.

Helt rätt val av mig då det blev lagom mycket och jag samtidigt fick uppleva två olika typer av goda smaker.

Skoogs bistro i Funäsdalen
Daniels efterrätt: Rabarberpaj på smördeg med salt kolaglass

Med en efterrätt i magen så kände vi oss helt nöjda och vi tog våra apostlahästar hem igen. Skönt att få gå hem i den ljumma sommarnatten!

Jag känner mig också speciell som mamma, då min 18-åring väljer att fira den med mig. Finaste Saga!

Saga Maria Funäsdalen
Det norrländska ljuset är magiskt! Här är klockan ca 22 på kvällen.
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar