En ganska vanlig vardagsmiddag här hemma är någon form av pastapanna, där jag använt upp lite trötta ingredienser (så jag inte behöver kasta vid ett senare tillfälle). Denna gång blev det en uppskattad tortellonipanna med salami och majs.
1 paket tortelloni (jag tog färsk pasta denna gång)
1 liten gul lök
1-2 vitlöksklyftor
Ca 0,5 zucchini
Ca 1-1,5 dl creme fraiche
Ca 1 dl grädde
Salami
1 liten burk majs
Salt & Peppar
Ev riven ost
Hacka lök, vitlök och zucchini i mindre bitar och fräs några minuter i en stekpanna. Sätt också igång en pastakastrull.
Häll ner creme fraiche och grädde och låt puttra ihop. Skär också salami i mindre bitar och lägg ner tillsammans med en avrunnen burk majs. Smaka av med salt och peppar.
När pastan kokat klart, häll av vattnet och häll ner pastan i samma stekpanna. Blanda om försiktigt och lägg sedan upp på tallrikar. Toppa ev med riven ost och servera gärna någon grönsak på sidan.