Järvsö gårdbageri med Taittinger champagnebar

-

På vår resa tvärs igenom Sverige förra lördagen så passerade vi bland annat Järvsö gårdsbageri. Det var läge för lunch, så jag drog i handbromsen och svängde in. Trots dagens ihållande nederbörd så såg stället inbjudande och mysigt ut. Järvsö gårdsbageri blev utsedd till Årets fikaställe 2019/2020 av White Guide.

Då vi parkerat och klivit ut så såg jag också det som Järvsö gårdsbageri kanske är mest känd för på senare år. Den mest nordliga Taittinger champagnebaren i hela världen. De andra ligger i Paris, London och New York och den fjärde i Järvsö. Den har varit öppen sedan juli 2019 och jag skulle gärna ha stannat en natt i Järvsö för att kunna prova både champagne och deras delikatessplanka.

Men då vi var på väg ner till Sveriges bästa golfbana och vår tävling på söndagen, så fanns det ingen tid att stanna. Den här gången.

Järvsö Gårdsbageri har dock inte bara champagne. De säljer såklart sitt eget bröd och bakverk, men även glass från Järvsö Glassfabrik och surdegspizzor på vissa fredagar. Vid beställning av lunchen så mötte vi en lite osäker expedit som nyss börjat jobba (i början av augusti?) och när hon frågade om råd så fick vi veta att menyn var gammal och inte riktigt uppdaterad. Nåväl, de trollade fram en parmasanpasta med kyckling till mig och en laxpasta med gremolata till mig.

En mysig serveringssal där vi fick ett bord. Ute fortsatte det regna men vi satt inomhus och blev mätta. Gott så.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar