Kräftpasta med saffran

-

Hittade ett så spännande recept inne på Köket och Zeina Mortada som jag i princip kopierat. En kräftpasta med saffran som var precis så god som den såg ut på bilden. Tips inför helgens middag eller nästa bjudmiddag.

Ca 10 cm purjolök
2 klyftor vitlök
Sriracha eller 1 chilifrukt
0,5 g saffran (dvs 1 påse)
200 g körsbärstomater
3 dl crème fraîche
2 dl grädde
1 citron, zest
200 g kräftstjärtar
Salt & Peppar
Ev persilja som topping
Olja, till stekning

Valfri långpasta, gärna taligatelle eller liknande

Skölj och dela purjolöken i slantar, hacka dem ev i mindre bitar. Finhacka även vitlöken och ev chilifrukt (jag tycker att det är enklare att använda Sriracha).

Hetta upp olja och stek purjolöken tills den får färg. Vänd i sriracha, vitlök och stek under omrörning i ca 3 min. Tillsätt saffran och fräs lite snabbt. Häll över creme fraiche, grädde och koka upp.

Tillsätt citronzest, salt och peppar. Låt såsen puttra utan lock i ca 10 min medan pastan kokar.

Dela tomaterna på hälften och tillsätt i saffranssåsen, låt puttra i ca 4 min. Vänd ner pastan i såsen, blanda och vänd i kräftstjärnarna (de ska bara bli varma) samt persilja.

I Zeinas recept fanns också krutonger, men jag tyckte inte att de bidrog så mycket. Jag tog några jag redan hade klara, men kräftpasta med saffran var lika god utan. Jag vill inte heller använda parmesan till skaldjurspasta.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar