Köttfärssås och Manfredine-pasta

-

Tillbaka till vardagen efter jul och tillbaka till mera vanlig mat. Hörde på nyheterna häromdagen att vi har gått in i oxveckorna. Många och långa veckor utan någon ledighet, så det är bara att borra ner huvudet och köra. Som en oxe. Då kan det vara gott att göra en stor stekpanna köttfärssås och Manfredine-pasta och ställa mitt på bordet.

Eller kör vilken pastan ni vill och har hemma, men jag brukar köpa lite udda sorter när jag ser dem i butiken. Manfredine-pasta är långa och breda med en vågig kant på båda sidor. Just den här var ekologisk och bronsformad, vilket ger en lite strävare yta som suger upp såsen bättre.

Ca 500 g köttfärs (funkar lika bra med vegofärs)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 förp krossade tomater
1 köttbuljongtärning
Ca 1 dl creme fraiche
En skvätt grädde
Salt & peppar
Ev chiliflakes

Manfredine-pasta (eller valfri annan pasta)
En god riven ost på toppen – jag hade Västerbottensost

Finhacka lök och vitlök och fräs ett par minuter i lite olja. Peta löken åt sidan och lägg ner köttfärsen. Finfördela köttfärsen i stekpannan och sätt igång en pastakastrull.

Låt köttfärsen fräsa och blanda in löken. Häll ner krossade tomater och en buljongtärning. Låt puttra ihop medan pastan kokar nästan klart.

Ta i creme fraiche och en skvätt grädde och blanda runt i stekpannan. Smaksätt med salt, peppar och ev lite chiliflakes. Häll av pastavattnet och lägg ner pastan i stekpannan. Blanda runt så pastan täcks och toppa sedan med riven ost.

Ställ fram hela stekpannan mitt på bordet och servera köttfärssås med Manfredine-pasta. Det är bara såå gott med vanlig hederlig husmanskost då och då!

Köttfärssås och Manfredine-pasta
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar