Enkel och snabb broccolipasta

-

Ibland står det bara helt stilla när en ska planera dagens middag, men det finns några enkla knep. Gå in i din butik och börja med Kort-datum-hyllan. Ganska ofta finns det någon creme fraiche, kanske ett paket skinka och något annat gott till bra pris. Gå sedan förbi grönsakshyllan och leta veckans extrapris. Förmodligen hittar du morötter eller broccoli. Säkerställ att du ha någon pasta och en ostkant (i frysen) hemma och middagen är nästan klar. Här kommer en enkel och snabb broccolipasta som jag gjorde på detta vis.

Valfri pasta för fyra personer
1 broccoli, både buketter och stam
1 gul eller röd lök
Ev någon restbit skinka
1 paprika
2 dl smaksatt creme fraiche, jag valde Paprika/Chili denna gång
2 dl grädde
Salt & peppar
Riven ost

Börja med att koka pastan (eller om det finns kvar sedan middagen igår?) och sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en ugnsform.

Under tiden pastan kokar hinner du hacka lök, broccoli i mindre bitar (stammen i ännu mindre bitar), ev skinka och paprika. Blanda också creme fraiche med grädde och smaksätt med salt och peppar.

Häll den kokade pastan i din ugnsform och strö över de hackade grönsakerna. Tryck ner dem en aning bland pastan och häll sedan över creme fraiche-blandningen. Toppa med riven ost och sätt in i ugnen. Grädda tills osten smält och fått en lite garnerad yta.

Enkel och snabb broccolipasta

Enkel och snabb broccolipasta

Ta ut din form med enkel och snabb broccolipasta, ställ den mitt på bordet och ropa in familjen. Smaklig måltid!

PS: Eventuella rester smakar utmärkt i matlådan.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar