Hemmapizza med chevre och salami

-

Härom helgen så besökte vi Restaurang Basta för första gången och jag åt en supergod pizza där på söndagskvällen. Det klart att jag ville testa att göra min egen variant här hemma. Sagt och gjort, hemmapizza med chevre och salami stod på menyn.

1 färdig pizzadeg från butiken (jag brukar passa på när det är extrapris)
Creme fraiche (då vi gillar Pizza Bianco – annars funkar medföljande tomatsås)
Chèvre ca 300 g
Salamiskivor (hoppa över för en vegetarisk pizza)
1 liten broccoli
Valnötter
Riven ost

Efter gräddning:
Honung
Färsk rosmarin

Sätt igång ugnen och ta fram en plåt. Rulla ut din pizzadeg på ett bakplåtspapper (brukar följa med) och bred ut creme fraiche (eller Ricotta) över hela botten. Lägg på broccoli som är skurna på längden (mest för att det ser snyggt ut + att vi tar med stammen också) och salamiskivor här och där. Sprid ut chèvre och valnötter över pizzan och avsluta med riven ost.

Sätt in i ugnen tills pizzan är gräddad, ca 20 min och ta sedan ut den. Toppa då med honung (sätt in honungen i micron några sekunder för att få den flytande) och även färsk rosmarin. Skär upp i snygga bitar och servera! Superenkelt och supergott!

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar