Kycklingwrap med hoisinkyckling

-

Häromdagen lagade jag en kycklingwrap med hoisinkyckling och jösses vad gott det var! Det här vill jag gärna äta fler gånger! En hemlighet bakom den goda smaken är garanterat min egen Five Spice-krydda som jag mortlade ihop. Den kommer att användas till fler recept också.

600 g kycklinglårfilé (Fast tofu om du vill äta veganskt)
2 tsk Five Spice-krydda
1,5 dl Hoisinsås
1 dl majonnäs
2 tsk sesamolja
4 stora tortillabröd
1 gurka i tunna stavar
3 salladslökar (eller 10 cm purjolök)
Salladsblad
Sriracha till servering

Börja med tillbehören. Dela gurkan på hälften och dra med en tesked längs den vattniga mitten, så det bara blir den fasta gurkan kvar. Dela i stavar. Skär purjolöken i skivor och dela upp salladsblad i lagom stora bitar. Blanda också majonnäs tillsammans med sesamolja i en liten skål.

Skär kycklinglårfilén till avlånga bitar. Stek i en stekpanna och pudra över Five Spice-krydda. Tillsätt 0,5 dl hoisinsås på slutet och låt puttra ihop. Smaka av med salt. Här kan man också lägga ner purjolöken samtidigt som hoisinsås, så blir den lite mildare i smaken.

Vid servering:

Lägg ut ett tortillabröd och bred på lite av sesammajonnäsen. Ta på lite av hoisinsåsen och ”klistra” sedan fast ett salladsblad. Lägg på kyckling, salladslök (eller purjolök) samt gurkstavar. Toppa ev med sriracha ifall du gillar hetta. Vik ihop tortillabrödet till en wrap och hugg in. Fredagsmiddagen är serverad!

Kycklingwrap med hoisinkyckling
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelFive Spice-krydda
Nästa artikelEn utflykt till Sundsvall

Lämna ett svar