Five Spice-krydda

-

Five Spice-krydda dyker upp här och där i olika recept och jag valde att göra en egen sats. För att ha redo nästa gång receptet dyker upp. Och som tips, så kommer receptet att dyka upp i morgondagens inlägg – så håll ögonen öppna. Riktigt gott fredagskäk!

1 tsk kanel
1 stjärnanis
0,5 tsk hel nejlika
1 tsk sichuanpeppar (eller hel vitpeppar)
1 tsk fänkålsfrö

Lägg ner alla kryddor i en mortel och krossa kryddorna till de blir ett pulver. Spara Five Spice-kryddan i en burk så det du vet vad det är till nästa gång.

Five Spice-krydda
I denna burk är det dubbel sats av min Five Spice-krydda
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar