Råbiff a la Saga

-

Ett tips till sommarens festligheter! Morgondagens student eller midsommar? Funkar dessutom året runt, så en riktigt bra klassiker att kunna ta till. Råbiff är väl en maträtt som delar många av oss. Vissa undrar om man verkligen vill äta rått kött medan vissa håller det som en riktig favorit. Jag har också varit delad och det var nog framför allt innan första gången – men idag äter jag det gärna. Häromdagen hade jag tagit fram lövbiff från frysen och det slutade med råbiff a la Saga.

För tre personer använde vi ca 250 g kött – men det är såklart valfritt hur stor portion man vill göra.
Kapris
Hackad rödlök
Citron
Majonnäs blandat med riven pepparrot på tub
Äggula
Svartpeppar
Ev ett gott smörstekt surdegsbröd i tunna skivor
Ev färsk persilja
Ev senap (allra helst dijonsenap)

Använd ett fint kött, såsom ytterlår, innerlår, lövbiff osv och frys gärna ner det ett par dygn innan måltiden. Skär sedan köttet i små små bitar. Lägg upp snyggt i mitten av en tallrik.

Blanda majonnäs med riven pepparrot och lägg upp en klick bredvid råbiffen. Lägg även upp en hög kapris, hackad rödlök och en citronklyfta. Garnera din Råbiff a la Saga med en äggula på toppen. Jag hade velat toppa med lite mald svartpeppar, men det fick jag inte för Saga denna gång.

Råbiff a la Saga
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar