Vykort från Neapel

-

En veckas semester i sköna Italien har passerat och vi känner oss tacksamma för möjligheten! Möjligheten att få uppleva intensiteten, värmen, maten, vinet och människorna. Italien ligger ”bara” i södra Europa, men livet är så annorlunda jämfört med i Sverige. Här kommer ett första vykort från Neapel så ni får en liten inblick i våra dagar.

Vi landade i Neapel en onsdagkväll och tog bussen in till centrum. Vi hade hittat ett billigt krypin precis vid tågstationen, så vi checkade in och gick ut för att äta något. ”Äta något” i Neapel är nästan synonymt med att äta pizza, men vilken pizzeria ska man välja? Jag hade ju velat hitta den bästa, den ursprungliga och den som alla locals väljer, men det vill väl alla turister? Det finns också ca 1500 pizzerior att välja på, så det är inte självklart vart man ska gå. Vi chansade hejvilt och hittade ett riktigt bra alternativ.

Vykort från Neapel

Tesla-premiär

Dagen därpå så åkte vi ut till flygplatsen igen och plockade ut vår hyrbil. Vi gjorde Tesla-premiär i några dagar och Daniel blev stormförtjust (vi valde att bara ha en förare, att lägga till en ytterligare förare skulle kosta 400kr/dygn och det kändes ovärt).

Så med Teslan tog vi oss utanför Neapel och besökte både Vesuvius, Amalfikusten och Pompeji. Häftiga ställen alla tre!

Diego Armando Maradona

Såklart åkte vi även förbi Stadio Diego Armando Maradona då Daniel gillar att kolla in olika fotbollsarenor i världen. Vi besökte även ett kvarter inne i Neapel där Maradona-fans samlas varje dag. Att han spelade i Neapel i slutet på 80-talet och tog dem till vinst har gjort honom oförglömlig i staden. Att Neapel sedan vann serien nu i våras (första gången sedan -88/-89 när Maradona var med) gör inte fotbollen mera central direkt.

There is more to come…

Som sagt, min tanke är att skriva mera om alla de platser vi fått se, då jag får tid. Så stay tuned för mera Italien! Det kommer.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar