Favoriten Kesobiffar

-

Ikväll var det dags för favoriten kesobiffar till middag. Jag var sugen redan igår men då orkade jag inte smeta ner händerna. Men idag var det dags och nu var jag ännu mera sugen. Kesobiffar har jag lagat med med jämna mellanrum ända sedan jag var i Björkliden 1997 och fick det serverat i personalmatsalen. Enkla, kladdiga men bara så goda!

Om du vill ha en lite annan smaksättning, så har jag gjort några varianter under årens lopp, se mitt arkiv här.

250 g keso
½-1 dl vetemjöl (ta mjöl tills smeten blir formbar och håller ihop)
Salt & peppar (eller häromdagen använde jag chili-grillkrydda)

Tomatpuré
Små ostbitar
Ströbröd

Häll ner keson i en bunke och blanda runt tillsammans med mjöl tills det blir en smet som håller ihop. Smaksätt med någon krydda. Förbered ströbröd i en djup tallrik och skär upp små ostbitar så det finns redo.

Lägg en ganska tunn smet i handen och kläm ut en liten klutt tomatpuré. Även ett par små ostbitar. Lägg mera smet ovanpå, så det blir en biff med innehåll och försök täta till kanterna. Doppa hela biffen i ströbröd och stek i smör i stekpannan. Här är det lätt att de faller isär, så det är viktigt att ha tillräckligt mycket mjöl så de håller ihop.

Servera favoriten kesobiffar tillsammans med creme fraiche och lingonsylt. Gärna någon god sallad också.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar