Västerbottensostkrustader som tilltugg

-

Alltså smårätter och tilltugg. Finns det något godare? Jag älskar förrätter och kan ibland välja två förrätter istället för en efterrätt. De är ofta snygga och att kockarna fått jobba med sin smakuppfinningsrikedom – så en fest både för ögat och för gommen. Här kommer en sådan, att tillverka på hemmaplan. Västerbottensostkrustader som tilltugg. Små godbitar som också är snygga att titta på.

16 små krustader eller 8 stora
75 g Västerbottensost
1 stort ägg
1 dl grädde
Salt & peppar

Till garnering:
Fint hackad rödlök
0,5 dl Smetana
50 g rom (jag valde tångrom, men stenbitsrom eller löjrom annars)
Dill till garnering

Sätt ugnen på 200 grader. Placera krustaderna på en plåt eller en ugnsfast form. Vispa ihop ägg och grädde i en liten bunke och smaka upp med salt och peppar.

Fördela osten i botten på krustaderna. Häll lite äggstanning i varje krustad. Grädda dem i ugnen tills de har fått fin färg (ca 12-15 min) och fyllningen har stannat.

Låt dem svalna något och toppa sen med smetana, rödlök, rom och dill. Ställ gärna upp på ett snyggt fat och ställ fram dina Västerbottensostkrustader som tilltugg.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Hyfsa till dig tack!

Chorizopizza med grönkål

Goda chokladkottar till advent

Asiatisk silkestofu-middag

Snöbollar som julgodis

Populära kategorier

Lämna ett svar