Chorizopasta med broccoli

-

Här kommer en enkel sväng-ihop-middag av det ni har hemma, precis som jag gjorde. En chorizopasta med broccoli som jag ena dagen åt just med pasta, men då det blev korvsås kvar så åt jag med ris dagen efter. Funkar lika bra och det blir nästan en helt ny måltid.

Valfri pasta för 3-4 personer
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
2-3 tomater
1 liten broccoli, både stam och buketter (eller frusen broccoli, då tar du så mycket som du tror går åt)
2-3 chorizo-korvar
Ca 1 dl grädde
Ca 1 dl creme fraiche
1-2 msk röd pesto
Ev 0,5 dl mjölk och 2 msk vetemjöl som skakas, för att få såsen tjockare
Salt & peppar

Sätt igång en kastrull för att koka valfri pasta. Hacka rödlök och vitlök och stek i stekpannan. Hacka tomater och lägg ner tillsammans med broccoli samt slantad chorizo. Låt fräsa ett par minuter och häll sedan på grädde, creme fraiche och röd pesto. Tillsätt ev en redning ifall du tycker att såsen är för tunn. Smaksätt med salt & peppar.

Servera din chorizopasta med broccoli till familjen runt matbordet och passa på att samtala om hur dagen har varit för allihopa. Jag har alltid försökt göra middagarna till mysiga sammankomster där man passar på att prata med varandra. Hoppas det smakar!

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar