Vardagsmiddagar alltså. När man jobbat hela dagen och i mitt fall gått från möte till möte samt försökt producera därimellan. Inte ens jag hinner tänka på vad vi ska äta till middag, men middag ska lagas när arbetsdagen är slut. Jag hittade ett paket oumph! i frysen, så jag svängde ihop teriyakinudlar med oumph! Saga gjorde tummen upp och ville även ha middagen i matlådan. Bra betyg!
1 paket Oumph!
1-2 morötter
1 liten burk bambuskott
1 näve broccoli (jag körde fryst denna gång)
Valfria nudlar
Teriyakisås
Ev salt & peppar
Till servering:
Creme fraiche (växtbaserad för vegansk middag)
Sweet chilisås
Jordnötter
Börja med grönsakerna och sätt igång en kastrull för att koka nudlarna. Skrubba en morot och skär i smala strimlor och börja fräsa i stekpannan. Fortsätt med avrunna bambuskott, tinad broccoli och oumph! i smakbitar. Låt fräsa lite till, till nudlarna är klara.
Häll av nudlarna och lägg ner i stekpannan. Rör om så allt blandas och häll på valfri mängd teriyakisås. Rör om igen.
Servera dina teriyakinudlar med oumph! tillsammans med creme fraiche och sweet chilisås. Jag gillar också att strö över några salta jordnötter för att få crunch i rätten.