Alltså man kan göra så himla många goda maträtter så himla enkelt! Igår kom vi hem från träningen och jag svängde ihop panerade grillostburgare med tsatsiki till middag. Potatisklyftorna rostade jag i ugnen medan jag tog en dusch, allt för att vara så tidseffektiv som möjligt.
1 förp Grillost
Vetemjöl
1 ägg
Panko eller ströbröd
Potatis
Olja
Salt & Peppar
Ca 2 dl gräddfil
0,5 gurka
1 vitlöksklyfta
Salt & Peppar
Valfria tillbehör till burgaren, jag valde:
Hamburgerbröd
Salladsblad
Hamburgerdressing
Tomatskivor
Skivad jalapeño
Börja med potatisen. Sätt ugnen på 200 grader och skrubba potatisen ren. Skär sedan klyftor med skalet kvar (det blir godast!) och lägg i en ugnsform med olja i botten. Låt gräddas ca 30 min – vänd ett par gånger under tiden. Smaksätt med salt & peppar.
Tsatsiki:
Skär gurkan mitt itu på längden. Skrapa ur det blöta innanmätet (och ät upp det) innan du river resterande del av gurkan på det grova rivjärnet. Lägg ner i en skål tillsammans med finhackad vitlök, gräddfil och smaksätt med salt & peppar. Ställ åt sidan.
Panerade grillostburgare:
Skiva en förpackning Grillost på längden så du får tre stycken platta oststycken. Lägg ut vetemjöl på en assiett, ett vispat ägg i en djuptallrik och till sist panko (eller ströbröd) på den sista assietten. Doppa dina oststycken i den ordningen: först vetemjöl, sedan ägg och till sist panko. Lägg dem i en stekpanna och grädda en yta på oststyckena.
Uppläggning:
Rosta hamburgerbröd och lägg ut på en tallrik. Bygg din egen burgare med vad du gillar att ha på. Jag valde hamburgerdressing, salladsblad, panerad grillost, tomatskivor och skivad jalapeño. I nämnd ordning nerifrån och upp. Servera panerad grillostburgare med tsatsiki och ugnsrostad potatis. Så så gott och precis vad vi ville ha till middag igår.
