Är det fler där ute som får tortillabröd över var och varannan fredag? Jag har haft ett gäng förpackningar med två-tre stycken i frysen genom åren. Idag valde jag istället att göra tortillapizza som avslappnad lördagsmiddag då vi är i VillaViste över helgen.
Tortillabröd, vi gjorde två var och tyckte att det var lagom
Creme fraiche för pizza bianco, annars tomatsås
Riven ost, vi hade hushållsost denna gång
Pepparsalami
Färsk tomat
Rödlök
Pizzakrydda
Färsk sallad, vi hade spenatblad
Ev små klickar creme fraiche (eller om du gillar bearnaisesås) ovanpå den färdiga pizzan
Sätt ugnen på 200 grader och lägg ut tortillabröd på en bakplåtspappersklädd plåt. Bred ut creme fraiche över hela botten (lämna en liten kant längst ut) och strö sedan över riven ost. Fortsätt med valfria pålägg, vi valde pepparsalami, färsk tomat och skivad rödlök denna gång. Sätt in i ugnen ca 10 min, så osten får smälta och pizzan blir gräddad.
Smaksätt din pizza med pizzakrydda, färsk sallad och ev små klickar creme fraiche på toppen. Ställ fram pizzorna och hugg in! Så lagom att välja en tortillapizza som avslappnad lördagsmiddag då och då.