Chèvretilltugg med fikonmarmelad

-

Här kommer ett riktigt gott tips inför den kommande storhelgen. Enkla chèvretilltugg med fikonmarmelad som vi njöt av på lördagskvällen i VillaViste. Jag har inte samma stora skafferi eller kylskåp då vi är där, så jag brukar vilja laga enkelt med få ingredienser. Självklart ska det vara gott också – och dessa tilltugg checkade in på alla punkter.

Receptet har jag hittat hos Alma som skapar många magiska enkla tilltugg som ger inspiration i mitt matlagningsliv.

1 rulle smördeg
Fikonmarmelad (eller om du gillar någon annan bättre)
Chèvreost
Valnötter
Honung efter gräddning

Sätt ugnen på 200 grader och bred ut smördegen. ”smöra” smördegen med fikonmarmelad och snåla inte. Smula sönder och fördela chèvreosten över hela smördegen och rulla sedan ihop den till en rulle. Skär ca 2 cm breda bullar och lägg ut dem på en bakplåtspappersklädd plåt.

Hacka valnötter och strö dem över snittytan på bullarna, det kan vara bra att trycka ner nötterna en aning också, så de ligger kvar vid gräddning. Sätt in i ugnen och låt stå där tills bullarna är gräddade, ca 15 min.

Ta ut plåten och ringla honung över dina chèvretilltugg med fikonmarmelad. Lägg över på ett snyggt fat och ställ fram för servering. Mums!

Chèvretilltugg med fikonmarmelad
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar