Köpa färdiga matlådor?

-

Ända sedan jag startade bloggen 2016 har det funnits tid att klura ut en maträtt varje dag. Jag har absolut lagt ner mycket jobb i att hitta och laga god och näringsrik kost till mina barn, Daniel och mig själv samt utmanat mig själv i att bli en bättre fotograf. Nu bor barnen inte längre hemma men då jag istället har ett mycket mera krävande jobb, så jag har börjat fundera på om vi ska köpa färdiga matlådor? Jag halkade in på Jämförmatlådor.se och blev nyfiken.

Jämförmatlådor.se

Att jag lagar mat varje dag och dessutom väldigt varierat hör VERKLIGEN INTE till den vanliga svenska familjens rutiner. De flesta som jag pratar med har en bas på fem, kanske tio, rätter som de snurrar på. Vardag som helg. Om de här rätterna är rätt mat för dem har de inte riktigt orkat fundera på, utan det räcker med att alla blir mätta och glada.

Om du dessutom tränar och har ambitiösa mål med träningen, så är det jätteviktigt att du får i dig tillräckligt med näringsämnen för att du ska få de resultat du vill ha.

Korvgryta med sweet chili

Egentligen skulle de flesta av oss uppskatta om man orkade laga storkok och laga mat från grunden, men varken tiden eller orken räcker till.

Många av oss är uppväxta på hederlig husmanskost och det hade ju varit underbart om man kunde föra den traditionen vidare. Men varken tiden eller orken räcker till.

När omtanken av miljön dessutom är väldigt stor, så hade man velat köpa närproducerat och hållbart. Men varken tiden eller orken räcker till här heller.

Orange chicken som kärleksmiddag

Så vad kan då leverantörerna göra?

Leverantörerna av dessa färska matlådor har både tid och kraft att tänka på alla dessa delar. Det är lagad mat från grunden, det är hållbart och det är gott! Stor variation om du vill ha det (det finns några enstaka personer här i världen som faktiskt vill äta samma sak varje dag. Gud bevare).

Det finns leverantörer av mat som riktat in sig på dig som tränar. Du kan få hem kompletta måltider hem till dörren och på så sätt hoppa över många shakes och tilltugg. Om du äter varierad vanlig mat så kommer du jättelångt som motionär.

Friskis parkträning

Dessa leverantörer har dessutom tid och kraft att tänka på att förpackningarna ska vara miljövänliga. Och att transporterna hem till dig ska ske på ett så miljövänligt sätt som möjligt. Jag har läst om att det finns leverantörer som levererar med hjälp av drönare och hur coolt vore inte det? Tänk att beställa hem mat till en viss tid och sen bara gå ut på gräsmattan och plocka lådan från en drönare? För att ett par minuter senare kunna hugga in på färdig mat.

Drönare Graal Müritz

Men var ska jag börja?

Om det här låter intressant för dig, så kan jag meddela att det bara har börjat. Behovet av att få hem välsmakande matlådor kommer bara att öka och därmed kommer också antalet leverantörer att öka. Jämförmatlådor.se har gjort en samlingssida där du väldigt enkelt kan hitta de alternativ som är aktuella för där du bor. Klicka in, läs på ännu mera och välj sedan den leverantör som känns mest rätt för dig. Flera av dem har prova-på-erbjudande så du kan testa lite billigare.

Club Carusell Kimchi
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Enkel Boursinpasta

Familjen Pis i Bryssel

Vykort från Bryssel

Snowball som fredagsdrink

Populära kategorier

Lämna ett svar