Alltså hemmagjord glass! Det är så enkelt. Det är så gott. Och det går att smaksätta på så många sätt. Jag valde att göra en laddning Lemon curd över påsk och hade en burk kvar i kylen. Så när gottetarmen (finns det något som heter det?) skrek så vispade jag ihop hemmagjord glass med lemon curd.
Nackdelen med glass är att den måste få frysa några timmar, men det kan hända att jag kanske inte frös in allt, utan lämnade för att slicka skålen. Men säg inget till någon!
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
Ca 200 g lemon curd
Ta fram en stor bunke och häll i vispgrädden. Vispa grädden till mjuka toppar och vänd ner den kondenserade mjölken. Blanda ordentligt.
Smaksätt med din lemon curd och vänd bara en aning. Det kan vara godare att citronkrämen kommer i stråk, än att allt är blandat. Lägg plastfolie i en form (jag tog en avlång sockerkaksform) häll i glassmeten och vik över den folie som är över (alternativt riv en ny bit folie och lägg ovanpå). In i frysen.
Perfekt att göra dagen innan, då den behöver ca 5 timmar för att frysa. Fördelen är att man inte behöver röra i glassen, utan bara kan ställa in den i frysen. När det är dags för servering, så ta fram din glass iaf 30 min innan och låt den tina en aning. Skär upp i bitar, lägg upp snyggt på en tallrik och krossa maräng på toppen. Om det var gott? Oh yes!
Så det får bli mitt onsdagstips, lillördag och allt. Hemmagjord glass med lemon curd.