Mascarponepasta med Cambozola

-

Att jobba hemifrån en solig dag gör att åtminstone jag inte äter så bra. Det är varmt, så man är inte så sugen på något mastigt. Sen är jag rätt dålig på att laga mat då jag är själv. Det är såå mycket roligare att laga när man är flera. Nåväl, mat i magen behöver man även om man inte tror det, så jag tittad in i kylen och svängde till slut ihop en mascarponepasta med cambozola.

Jag svänger ganska ofta ihop en pasta med det som finns hemma och som kanske har sett sina bästa dagar, en sk kylskåpsrensning. Även ett par grönsaker får hänga med om jag har några sådana. Det allra mesta blir gott, vissa blir tom jättegoda. Och man får en hemmalagad middag som mättar i magen.

Valfri pasta, jag hade Orecchiette
Haricot verts
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 tomat
Ca 1 dl creme fraiche
Ca 1/3 mascarpone (av en burk på 250 g)
1 bit Cambozola eller annan ädelost (hur stor bit beror på hur mycket du gillar smaken)
Salt & peppar
Riven ost

Sätt igång pastakoket och hacka din rödlök. Sätt igång en stekpanna och lägg ner löken för att få fräsa i lite olja. Hacka även tomaten och vitlöksklyftan och låt fräsa en kort stund.

Sänk värmen och tillsätt creme fraiche, mascarpone och cambozola. Rör runt och låt osten smälta sakta. När pastan kokat nästan klart, så lägg ner dina haricot verts. Det räcker med om de tinar och blir lite varma. Häll av pastan och haricot vertsen och lägg ner allt i stekpannan. Vänd runt och smaksätt med salt & peppar. Lägg upp i en snygg tallrik och toppa med en god riven ost, ev lite mera svartpeppar. Hugg in på en vegetarisk mascarponepasta med Cambozola. Gärna ute i sommarvärmen!

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar