Jag har sett par influencers som har gjort video om detta och blev såklart sugen att testa. Att göra burratatoast med frusen tomat på surdegsbröd och toppa med balsamvinäger och gott flingsalt var också så gott som det låter. Enkelt att sätta ihop men en lite tajmingfråga – tanken är att den kalla frusna tomaten fortfarande ska vara kall medan toast och ost har en varmare temperatur. Så gör tomatrivet det sista ni gör innan servering.
Toast gjort på ett gott surdegsbröd
Burrata – vi delade en burrata till två personer
1 frusen tomat
Balsamvinäger
En riktigt god olivolja
Flingsalt och peppar
Smörstek skivor av surdegsbrödet och lägg upp på snygga assietter. Dela och fördela burrrata på brödet och riv sedan den frusna tomaten över. Det blir bara ”småflis” av tomaten, så den blir också fort varm.
Toppa tomatrivet med balsamvinäger, olivolja samt salt & peppar. Servera din burratatoast med frusen tomat direkt.

