Sommar är lika med sallader, det är sen gammalt! Jag tycker att det är så gott att ställa fram en stor skål sallad mitt på bordet och servera någon kräm på sidan. Plus gott bröd med smör och ost på. Det är så gott så det kan vara den lyxiga helgmiddagen (den som vi lägger betydligt mera kraft på under vinterhalvåret). Igår svängde jag ihop en pastasallad med kassler som middag strax innan vi packade bilen för golf.
Valfri kokt pasta (perfekt att ta vara på gårdagens överblivna pasta)
Isbergssallad
Gurka
0,5-1 rödlök i skivor
100g kassler
1 mozzarella i bitar
Oliver
Balsamvinäger
En god olivolja
Flingsalt och peppar
Ta fram en stor snygg skål (eller en ugnsform, det är snyggt när maten serveras mera platt och man ser vad man tar), själv tog jag vårens nya keramikskål som passade perfekt. Bottna med skuren sallad och kokt kall pasta. Fortsätt med skuren gurka, rödlök, kassler och mozzarella. Lägg ner oliver. Blanda om och smaksätt med balsamvinäger, en god olivolja samt flingsalt och peppar. Servera gärna din pastasallad med kassler tillsammans med en god sås – creme fraiche och sweet chili är en riktig go-to som alltid funkar till sallader.