Ni kanske minns att jag gjorde otroligt goda tiramisubollar precis innan midsommar? Jag fortsätter på ungefär samma tema och bjuder på ljuvliga tiramisukrustader. Små godbitar som passar bäst att ta i en tugga men då kan man istället äta två?
Helt barnvänliga dessutom, då det inte är varken kaffe eller alkohol i dem.
24 små krustader
Ca 50 g mörk choklad
1 ägg
0,25 dl strösocker
125 g mascarpone
Kakao att pudra över
Börja med att smälta choklad och sedan pensla insidan på varje krustad – ganska enkelt med en vanlig tesked. Ställ in i kylen eller i frysen så chokladen får stelna.

Knäck ägget och dela på äggvita och äggula i två olika bunkar. Vispa äggvitan först så den blir riktigt hård. Tillsätt lite av sockret i taget och fortsätt vispa.
Lägg ner mascarponeost i äggulan och vispa den slät. Lägg ner äggulesmeten i samma bunke som äggvitan och blanda runt.

Ta ut dina chokladfyllda krustader och fördela mascarponekrämen i krustaderna. När de är klara, så pudrar du lite kakao på toppen. Servera dina ljuvliga tiramisukrustader direkt.


