December är en ljuvlig månad med både ljus, skön musik och med jul och nyår som en stor final i slutet på arbetsåret. I år är det en så kallad arbetstagarjul, vilket betyder att vi kan få väldigt mycket ledigt med endast några få semesterdagar. Men innan jul så har vi fyra sköna helger advent och jag föreslår dessa AfterEight-tryfflar till andra advent.
Jag svängde ihop dem igår och fick akta mig för att inte äta för många. Otroligt goda men också ganska mäktiga, så det räcker långt med en till adventssöndagens kaffe. En laddning tryfflar som görs i två steg. Blanda ihop chokladsmeten och ställ sedan din bunkar för att stelna. Lite senare tar du två teskedar och skedar små tryfflar. Ställ kallt igen och låt stelna ytterligare.
200 g mörk choklad (jag tar Odense chokladknappar så slipper jag hacka)
10 AfterEight-plattor
2 tsk smör
1 dl grädde
Florsocker runt dina tryfflar
Mät upp rätt mängd choklad i en bunke och tillsätt delade AfterEight-plattor och smör. Sätt grädden på kokning men låt det bara koka upp, ta sedan av kastrullen och häll grädden över chokladen. Rör och låt chokladen smälta ihop (jag fick sätta bunken på ett vattenbad en kort stund för att få all choklad att smälta). Ställ sedan bunken i kylskåpet så din chokladsmet stelnar.
Ta fram bunken och även en djup tallrik med florsocker. Skeda lagom stora AfterEight-tryfflar och lägg ner några stycken i florsockertallriken. Snurra tallriken, så kommer dina tryfflar att rulla med och bli täckta av florsocker – ett smidigt och väldigt enkelt sätt för alla typer av bollar. Ställ in dina tryfflar i kylskåpet tills det är dags för servering.
Lägg upp dina AfterEight-tryfflar på en julig fin tallrik och ställ fram på fikabordet. De kommer att få en strykande åtgång – jag lovar!