Dags för årets första rabarberrecept. Äntligen! Jag har sett bilder från mina vänner i södra Sverige och våren är aldrig så långt bort som när den kommit för dem. Nåväl, i år har det gått fort så jag ska verkligen inte klaga. Vår rabarber har växt och jag tog några korta rabarberstjälkar för att kunna koka en rabarbermarmelad med punsch. Riktigt gott på morgonmackan igår morse.
Receptet kommer från Dansukker, så jag plockar helt enkelt receptet från deras sida. Att jag inte fått ihop så mycket rabarber och inte kunde göra en hel sats, gjorde ingenting. Jag kommer att koka den här marmeladen igen när rabarbern hunnit lite längre.
500 g rabarber
2 msk vatten
250 g Dansukker Syltsocker
2-3 msk punsch
Skölj dina rabarberstjälkar och hacka dem till mindre bitar. Koka upp i en kastrull med vatten. Tillsätt syltsocker och koka i 4-5 minuter. Tillsätt punsch.
Skumma väl. Häll upp marmeladen på en varm, väl rengjord burk. Förslut burken och förvara svalt.

