Ny söndag och ny vecka framför oss. Därför kommer veckomatsedel vecka 20 där jag presenterar fem förslag på middagar. Min tanke med dessa förslag är att du ska få inspiration att prova en annan variant på något väl beprövat alternativt testa något helt nytt. Kanske hittar du en ny favoritmåltid att förgylla ditt liv med?
Måndag och Meatfree Monday
Jag fortsätter att köra en vegetarisk måndag och måste få promota min nässelsoppa med ramslök. En väldigt säsongsanpassad middag som du bara kan göra nu under våren. Så gott att äta med ett kokt ägg och ett gott bröd på sidan.

Tisdag med färs
Nu känner jag att det var dags att byta ut tisdagskorven mot något med färs. Det behöver inte alls vara köttfärs, utan kan lika gärna vegetarisk färs. Jag har båda delarna i frysen men känner att jag uppskattar vegofärs mer och mer, då den är finfördelad och enkel att bara ta så mycket man vill ha för den här gången. Jag har många gånger använt vegofärs till tacomiddagar, då man ändå inte känner någon skillnad då färsen är kryddad. Just den här veckan så använder jag dock köttfärs och tipsar om en klassisk köttfärslimpa. Så enkelt och så gott! Enkelt att göra mycket mat och ha lunchlådor klara.

Onsdag och fisk
Jag försöker klämma in dag med fisk varje vecka, även om jag oftast inte lyckas med det själv. Egentligen bör vi äta fisk två-tre dagar i veckan men jag vet nog ingen som gör det? Kanske tjejernas farmor och farfar – de fiskar själva och lagar väldigt god fisk.
Livsmedelsverket har alldeles nyss kommit ut med en uppdaterad lista på kostråd och de trycker på att vi ska äta mera fisk. Bland annat. Läs gärna deras kostråd och se vad du kan göra för förändringar i ditt liv – allt för att boosta din egen hälsa.
Veckans fisk får bli en tonfiskpizza med oliver. Kanske lite otippat att ha tonfisk på pizza men det är faktiskt gott! Daniels kompis Magnus har det som favorit. Testa vetja!

Torsdag och sallad
Här kommer ett tips som blev viralt i höstas och som jag hade tänkt testa med andra smaker, men tanken dog ut. Skakad gurksallad med chiliolja har jag dock gjort och det var väldigt väldigt gott! Nu när årets svenska gurkor börjar dyka upp i butikerna så är det verkligen dags för mera gurka! Det är dock ingen egen rätt (möjligtvis som mellanmål? Tänk att ha en burk redo vid solstolen? Det låter perfekt!) utan mera som tillbehör.

Fredag och fredagsmys
Det bästa med fredagsmiddagen är att det är en lång helg framför oss. Vi har förhoppningsvis stängt våra orderböcker/bearbetat olästa mail och kan slappna av och bara vara. En underskattad viktig del i vårt liv tror jag. Att släppa allt annat och bara befinna sig i nuet. Hinna lyssna på dina middagsmedlemmar men också rikta tankarna inåt och känna tacksamhet för det vi faktiskt har.
Jag har klurat på tacksamhetsdagbok, att varje dag skriva upp tre saker som jag är tacksam för. Om jag lyssnar på de som gör det, så är det lite klurigt från början men det blir lättare och lättare med tiden. Kanske för att vi börjar uppmärksamma de fina delarna av våra liv lite tydligare. Det kanske ska få bli ett mål med maj månad? Att komma igång med min tänkta tacksamhetsdagbok. Är det något du gör? Berätta gärna mera!
Men tillbaka till fredag och fredagsmys. Jag vill att det ska vara enkelt men ändå lite lyxigt till fredagsmiddagen. Därför vill jag tipsa om en Pasta Puttanesca till middag. En rätt som kanske låter märkvärdig men som är enkel och riktigt god.

Fler tips?
Jag har skrivit veckomatsedel under våren och ni hittar mitt arkiv här.