Under vår semester så passerade vi dels Rättvik och konsertarenan Dalhalla (Bryan Adams hade planerat in sin spelning väldigt lägligt för vår semester), vidare till Borlänge och en härlig lunch med tre Kilimanjaro-kompisar och sen vidare mot Saga. Ett dygn på Färna Herrgård & Spa väntade. Och vilket dygn sen!
Vi anlände sen eftermiddag och fick checka in i Ramsell-våningen i huset intill själva herrgården. En otroligt lyxig svit med egen ingång, hall, stort vardagsrum och sovrum samt kök och badrum. Att badrummet hade både badkar och kristallkrona i taket var nästan för bra för att vara sant – jag har en dröm om både badkar och kristallkrona i mitt eget badrum nämligen.




Dagens RunStreak
Vi hade inte gjort dagens RunStreak så fastän det regnade så valde vi att byta om och sticka ut en vända runt elljusspåret 2,5km som börjar precis vid herrgårdens slut. Det finns också en slinga på fem km men vi kände oss väldigt nöjda med 2,5km denna dag. Det enda äckliga var alla mördarsniglar som kröp i gräset. Jag är såå glad att vi inte har dessa i Norrland. Än.

Hem till vår Ramsell-våning för dusch och ombyte. Vi hade nämligen bokat middagen kl 20 denna lördag. Tyvärr var vi lite sena till Färna så vi hann inte utforska och uppleva deras spa (som ingår) denna gång. Vi måste helt enkelt komma tillbaka en annan gång för det såg helt ljuvligt ut!



Färna Herrgård och trerättersmiddag
Inne på herrgården kl 20 så fick vi välja vilket av fönsterborden vi ville ha och satte oss ner. Vi blev tillfrågade om dryck och att de också hade två olika vinpaket att välja mellan.
Vi valde vinpaket och lagom till att första glaset (ekologiskt riesling Rabl från Österrike) kommer in så kommer också kvällens Amuse Bouche – en väldigt god liten smakbit gravad hjälmargös, tagetesgrädde och grön tomat – signerad Saga. Även ett gott bröd med smör smaksatt med citron och timutpeppar kom in på bordet.



Förrätten denna kväll var sjuryggrom, konserverad vit sparris från Stenhusegård, gurka, gräddfil och friterat potatisbröd med citron och dillsmör. En väldigt god förrätt där alla komponenter kompletterade varandra fint.



Kvällens varmrätt och vinet J.J Adeneuer Spädburgunder från Tyskland kom in till vårt bord. Kvällens varmrätt var bakad anka från Viking fågel, krokett på confiterat anklår och wrångebäcksost, rostad morot med kamomillsirap, morotspuré, rödvinssås och ramslöksmajonnäs. Roligt och gott med olika texturer som alla passade väldigt bra ihop.


Lagom till efterrätten så hade Saga slutat sitt arbetspass för kvällen och kom in och gjorde oss sällskap. Vi avslutade vårt vinpaket med efterrättsvinet AL Seewinkel från Österrike tillsammans med efterrätten Svenska sommarbär. Drottningsorbet, kall gräddmjölk, vaniljkräm, stekt frö- och havremüsli med honung från Ulvsbomuren.


Mätta och belåtna
Mätta och belåtna så blev vi visade till Herrgårdens övervåning och baren Renen. Halvvägs upp så hänger också Jacob Ramsell och hans fru Eva Margareta Wilkens stora klocka.
Uppe i baren så valde Saga och jag varsin drink medan Daniel hellre ville ha en konjak i ett glas.


Här någonstans rundade vi också av kvällen då vi var ganska trötta. En natt i vårt ljuvliga sovrum väntade och jösses vad vi sov gott den natten. Så tyst och så stilla i omgivningarna – det var inget som störde vår Törnrosa-sömn den natten.