Pasta och Stackys färssås

-

På resande fot och inte alls lika mycket ingredienser att välja mellan – men jag vill ju äta gott ändå såklart! Vegofärs är en väldigt praktisk råvara om man är i farten tycker jag, för det är inte lika känsligt för värmen som köttfärs är. Eller om man har tillgång till frys, så är vegofärsen mera poröst packeterad och man kan hälla ut precis så mycket som man vill ha den här gången. Häromdagen gjorde jag en enkel pasta och Stacky’s färssås till middag – perfekt för oss två!

Det jag gillar med Stacky’s är att de inte har några tillsatser och att det görs i Sverige. Bara bra mat i en lämplig förpackning. Kolla in deras sortiment och se ifall du kan hitta det i din butik.

Valfri pasta, jag valde Fusilli
1 förp Stacky’s 200g
0,5-1 rödlök
1 vitlöksklyfta
En skvätt grädde
Ca 1 dl creme fraiche
Salt & peppar
Annan krydda, tex kombinerad pasta/pizza-krydda som jag har med på semestern

Sätt igång en kastrull med pasta och hacka lök samt vitlök. Stek i stekpannan och lägg även ner Stacky’s färs och låt allt fräsa på medelvärme i några minuter. Häll på lite grädde och även creme fraiche (eller om du gillar krossade tomater i din färssås?) och låt puttra lite till. Smaka av med kryddor. Om du upplever att det ser torrt ut kan du tillsätta lite av pastavattnet och tunna ut färsen en aning.

Häll av pastan när den är klar och häll ner i stekpannan. Vänd runt och smaka av igen – kanske vill du ha mera kryddor? Lägg upp i tallrikar och ringla ketchup samt riv valfri ost över. Servera gärna med en god sallad också. Ett glas kall mjölk på sidan satt som ett smäck!

Pasta och Stackys färssås


Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar