Saffransgifflar i saffranskolasås

-

Åh, här kommer den perfekta efterrätten nu i advents- och juletider. Saffransgifflar i saffranskolasås serverad med vaniljglass. En efterrätt som går fort att koka ihop och som smakar magiskt gott! Jag hittade inte ”riktiga” gifflar (från Pågen) denna gång utan en annan färdig saffransbulle – men det gick lika bra!

2 dl vispgrädde
0,6 dl socker
1 dl sirap
1 påse saffran, 0,5 g

ca 12  saffransgifflar
En god vaniljglass, jag kör gärna en svensk glass, tex Sia-glass

Häll i grädde, sirap, socker och saffran i en panna. Koka upp och låt såsen puttra ihop ett par minuter. Skär gifflarna i bitar och vänd ner dem i såsen och låt dem bli varma. Servera med en kula vaniljglass.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar