Pulled fransyska

-

Pulled pork fick sitt genomslag i mitt liv för ett par år sedan. Så enkelt och så gott, så jag har gjort det en massa gånger. Jag provade väldigt snart att göra Pulled på både nötkött, älgkött och kyckling – alla lika goda. Den här gången blev det Pulled fransyska, då jag hade en bit i frysen. Det är dessutom så enkelt att variera, så egentligen skulle jag kunna göra en Pulled oftare, och på så sätt alltid ha något i kylen att enkelt ta fram. När jag gör Pulled fransyska så har jag i det här:

En bit kött, brukar vara strax under 1 kg
Ca 2 dl BBQ-sås, jag har alltid Sweet baby ray’s hemma då det passar till så mycket
1 gul lök i klyftor
1 stor vitlöksklyfta i mindre bitar
1 dl vatten (behövs inte om det är fläskkött)
2 msk köttfond
Svartpeppar

Sätt ugnen på 125 grader och lägg köttbiten i en gryta. Häll på BBQ-sås, vatten, lök, vitlök, fond och svartpeppar. In i ugnen i totalt ca 5h, men då kan man ju istället göra annat.

Pulled fransyska

Om du är hemma under tiden, så kan du ta ut och ösa köttet någon gång varje timme. Mot slutet kan du också hjälpa till genom att börja dra/skära i köttbiten, så den blir mindre. När allt till slut är klart och du tar ut din form, så ska du kunna dra isär köttet med två gafflar. Dra isär allt och blanda sedan upp det med såsen som är runt omkring, och du har en stor laddning väldigt gott kött att använda.

Funkar till potatismos, på hamburgerbröd, till pasta eller på ett buffébord – bara att välja. Bekvämt också att det blir så mycket mat då man ändå lagar. Lika gott att frysa in en del, och ta fram till en annan middag.

Vi hade fredagskväll, så vi satt hela familjen i soffan efter middagen och kollade på ett avsnitt av favoritserien: Familjer på resa. Tjejerna är helt sålda på den serien, och kan när som helst avbryta vad som helst ifall vi lockar med ett avsnitt. De sitter knäpptysta och bara kollar in hur svenska barn kan leva i andra länder. Så rolig serie och så häftigt att se mina barn bli så fångade!


På denna burgare kör jag Garants Brioche-bröd, prästost, bearnaisesås, sallad, tomater, BBQ-sås och pulled fransyska. Så otroligt gott att snabbt rodda ihop efter en träning!

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

3 KOMMENTARER

    • Hej, ursäkta att jag missat det. Jag brukar ha ugnen på 125 grader ungefär. Att det tar lång tid, men det är så värt det!
      Jag uppdaterar inlägget också – tack! :)

Lämna ett svar