Helgen del 2 – Sönner Tväråklump

-

Söndagen under vår helg spenderades längre västerut i Jämtland. Nästan så långt västerut man kan komma innan Norge tar vid. Här packade vi ur bilen och satte på stighudarna. Stoppade ner det sista i våra ryggsäckar och gav oss iväg. Sönner Tväråklump och 700 höjdmeter skulle bli dagens uppgift.

Fil 000 (4)

Fint väder och hyfsat vindstilla medans vi gick ungefär fyrahundra höjdmeter. Fint väder och ett bra fjäll, då är det nästan en E4:a upp mot toppen. När det började friska i lite mera, så tog vi en fikapaus. Varm choklad och goda mackor med renost blev dagens fika.

Fil 000 (5)

Vi stretade på och efter 2h 15min, inkl fikastopp, så nådde vi toppen. Vi såg toppen Norder under oss och njöt av fjällandskapet som sträckte ut sig framför våra ögon. Även om vi har sett det förut, så går det inte att se sig mätt på så fina fjäll!

Fil 000 (6)

Fil 000 (7)

Sylmassivet sträcker på sig långt där borta. Planen är att ta sig även dit och upp på toppen, men vi får se när det blir av. Ett lite större projekt än att parkera vid bergfoten och gå 2h för att komma upp.

En skön resa neråt med lite blandad snö, på trötta ben. Även om det inte blir världens snyggaste svängar, så är det världens skönaste svängar. Earn your turns!

Nedanför toppen så satte vi oss ner i några minuter och njöt av vår dag. Underbart väder, underbart fjäll och bara såå bra!

Fil 000 (8)

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar