Min köttfärssås

-

Köttfärssåser finns väl lika många olika som det finns familjer i Sverige? Men jag tänkte ända berätta om min köttfärssås, som jag tycker är den godaste (såklart). Jag såg hur min mamma gjorde, så det är väl typ hennes variant egentligen, men förmodligen någon liten egen twist. Spagetti och köttfärssås var min absoluta favoriträtt när jag var liten. De flesta andra middagar satt jag mest och petade i maten men inte när det var spagetti och köttfärssås. Då var jag istället först och hade tomt på tallriken! Så här gör jag i alla fall:

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Färska champinjoner – valfritt
500 g köttfärs
Krossade tomater
1 buljongtärning/fond
salt och peppar

Hacka gul lök och vitlök, samt champinjonerna ifall du har några hemma. Peta löken åt sidan och lägg ner köttfärsen så den blir stekt. Häll ner de krossade tomaterna och buljongen och låt allt stå och puttra en stund. Ju längre desto bättre. Smaka av med salt och peppar.

Serveras till pasta, på en varm macka, till potatis, till lasagne… You name it!

Köttfärssås

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar