Yosemite National Park – ett hyllningsinlägg

-

Det finns inte ord nog att beskriva Yosemite National Park. Den måste bara upplevas! Här har jag sammanfattat vad jag känner i Yosemite National Park – ett hyllningsinlägg.

Det är så häftigt, så maffiga berg, så vackert, så häpnadsväckande stort, så branta väggar, sådan utsikt…
Att det i ett ganska platt landskap, från San Francisco ca 30 mil, helt plötsligt tornar upp sig bergväggar som sticker rakt upp. El Capitan är den första och en av två som verkligen sticker ut och är otroligt imponerande vackra. Den andra – Half Dome – är lika snygg/cool/magnifik men på ett annat sätt. På den här bilden ser ni El Capitan till vänster och Half Dome längre bort till höger (nästan dold i den här bilden från Tunnel View, men den högsta toppen till höger är Half Dome):

Yosemite National Park - ett hyllningsinlägg

El Capitan. En bergvägg i princip rakt upp där klättrare klättrar. Några få klättrare kan klättra hela vägen på en dag, men många tar också med sig sovsäck, så de kan sova över längs väggen. På första dagens kväll, så åkte vi förbi El Capitan när det hade blivit mörkt och vi såg 4-5 lampor lysa längs berget.

elcapitan

Half Dome. Även den branta väggen på Half Dome används för att klättra på. Vi hade först tänkt att vi skulle kunna klättra upp på Half Dome’s högra sida dag 2, men vi fick tidigt dag 1 veta att trycket är så stort att få göra det, så man måste ansöka två dagar innan och så blir det lottning inför varje dag, så vi insåg att vi inte skulle hinna.

halfdome

Då toppen ser ut som den gör, så förstår man vart dess namn kommit ifrån. Det hade varit såå häftigt att få klättra upp och stå där på toppen. Men om det blir en till gång, så får vi planera in det lite bättre.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar