Hittade in på Tuvessonskan.se häromdagen och läste hennes inlägg om olika pastarätter. Pasta funkar alltid, så jag fortsatte läsa, innan jag tog vägen förbi affären på väg hem. Fastnade för hennes första inlägg om zucchinipasta och satte igång. Lite ändringar beroende på att jag hade ingredienser öppna och behövde göras av med, så det här blev min zucchinipasta med champinjoner och fetaost:
Pasta för fyra personer
½ zucchini
½ röd lök
6-7 färska champinjoner
½ burk böngroddar
1½ dl creme fraiche (jag hade lätt creme fraiche hemma för ovanlighetens skull)
½ dl grädde
½ paket fetaost
färska spenatblad
Salt och peppar
Börja med att koka pastan. Hacka löken, skiva champinjoner och dela zucchinin i mindre bitar. Stek i en stekpanna tills champinjonerna släppt det mesta av sin vätska. Häll ner böngroddar, creme fraiche, grädde och smula sönder fetaosten. Blanda runt och låt fetaosten smälta. Mot slutet så vänder man ner färska spenatblad och smaksätter med salt och peppar.
Smaken var riktigt god, framför allt dag två i matlådan. Men det kändes ändå som något saknades, så nästa gång tar jag nog i ett paket bacon också.