Zucchinipasta med champinjoner och fetaost

-

Hittade in på Tuvessonskan.se häromdagen och läste hennes inlägg om olika pastarätter. Pasta funkar alltid, så jag fortsatte läsa, innan jag tog vägen förbi affären på väg hem. Fastnade för hennes första inlägg om zucchinipasta och satte igång. Lite ändringar beroende på att jag hade ingredienser öppna och behövde göras av med, så det här blev min zucchinipasta med champinjoner och fetaost:

Pasta för fyra personer
½ zucchini
½ röd lök
6-7 färska champinjoner
½ burk böngroddar
1½ dl creme fraiche (jag hade lätt creme fraiche hemma för ovanlighetens skull)
½ dl grädde
½ paket fetaost
färska spenatblad
Salt och peppar

Börja med att koka pastan. Hacka löken, skiva champinjoner och dela zucchinin i mindre bitar. Stek i en stekpanna tills champinjonerna släppt det mesta av sin vätska. Häll ner böngroddar, creme fraiche, grädde och smula sönder fetaosten. Blanda runt och låt fetaosten smälta. Mot slutet så vänder man ner färska spenatblad och smaksätter med salt och peppar.

zucchinipasta zucchinipasta1 Zucchinipasta med champinjoner och fetaost

Smaken var riktigt god, framför allt dag två i matlådan. Men det kändes ändå som något saknades, så nästa gång tar jag nog i ett paket bacon också.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar