Pasta Carbonara med kyckling och bacon

Jag testade att göra Pasta Carbonara med kyckling för ett tag sedan och blev väldigt nöjd. Supergott, både till middagen och i matlådan! Men jag ville ändå prova samma recept men med bacon i. Även om det var gott första gången, så kan det kanske bli ännu godare? Sagt och gjort, en ny laddning pasta blev det. Det här har jag i min pasta Carbonara med kyckling och bacon:

Pasta för fyra personer, jag använde spagetti
2 kycklingfilér
5-6 färska champinjoner
1/2 lök
1 paket bacon
3 ägg
1 dl vispgrädde
100 g riven parmesan
Svartpeppar

Börja med att koka pastan. Hacka lök, skiva bacon och champinjoner, lägg över i en tallrik på sidan. Skär kycklingen i mindre bitar och stek i stekpannan. Häll tillbaka bacon och champinjoner och sänk sedan värmen på spisen. När pastan är klar, häll över den i stekpannan, ta gärna med lite pastavatten också.

Vispa äggen, grädden och parmesan i en bunke på sidan och häll sedan över till stekpannan. Rör runt och låt äggblandningen bli varm långsamt. Lägg upp pastan i en tallrik och strö ev över mera parmesan och lite peppar. Serveras gärna med färska tomater. Gott!

Pasta Carbonara med kyckling och bacon

Kommentera