Pasta Carbonara med kyckling

Att laga en Pasta Carbonara, men att använda kyckling istället för sidfläsk. Det måste bara bli gott? Kyckling är gott, pasta är gott och parmesan är jättegott! Alltså måste en kombination bli riktigt bra. Så gick mina funderingar en eftermiddag och jag åkte hem och satte igång:

Spaghetti
hela ägg
1 dl vispgrädde
2 kycklingfiléer
5 champinjoner
100 g riven parmesanost
salt
svartpeppar

Börja med att skära kycklingfiléerna i strimlor. Koka upp vatten och häll i spagetti. Stek kycklingen gyllenbrun i stekpannan och lägg även ner skivade champinjoner. I en annan skål, knäck äggen, blanda med vispgrädde, parmesanost, en nypa salt och svartpeppar.

Pasta Carbonara

Häll av pastan när den är färdigkokt och häll den i stekpannan med kycklingen och champinjonerna, därefter äggblandningen och rör om försiktigt över svag värme 30 sekunder. Fördela din pasta carbonara på fyra tallrikar och avsluta med lite parmesan och nymalen svartpeppar.

Pasta Carbonara1Pasta Carbonara2

Den här gången hade jag nog lite för varmt på plattan, så därför har äggen koagulerat för fort och det har blivit ”äggklumpar” i pastan. Men det här var så gott, så jag kommer definitivt att prova igen.

2 thoughts on “Pasta Carbonara med kyckling

Kommentera