Jag gjorde en ugnspannkaka med äpplen häromdagen då jag ville ha något annat är vanlig pannkaka. Riktigt gott och de goda äppelbitarna gjorde att man inte behövde någon sylt. Här nedan har jag också i Keso, vilket är ett bra knep för att göra en mera mättande pannkaka, som tack vare Keson också innehåller protein. Så här:
3 ägg
6 dl mjölk
250 g keso naturell (valfritt)
3 dl vetemjöl
½ tsk salt
3 äpplen
1 msk strösocker
1 tsk kanel
smör till långpannan
Börja med att sätta ugnen på 225 grader. Knäck äggen och vispa ihop dem tillsammans med mjölken. Rör ner keso och sen vetemjölet så det blandas ordentligt. Smaka av med salt. Klyfta äpplena i klyftor och vänd dem i kanel och socker.
Ta lite smör i långpannan och låt det smälta först. Häll sedan ner äggsmeten och placera ut äppelklyftorna jämnt i långpannan. In i ugnen och låt stå ca 20-25 min. Ta ut och skär upp i bitar.
Som ett smäck i matlådan idag! Mums! :)
Ja, samma här. Riktigt gott! :)