Ugnspannkaka med äpplen

-

Jag gjorde en ugnspannkaka med äpplen häromdagen då jag ville ha något annat är vanlig pannkaka. Riktigt gott och de goda äppelbitarna gjorde att man inte behövde någon sylt. Här nedan har jag också i Keso, vilket är ett bra knep för att göra en mera mättande pannkaka, som tack vare Keson också innehåller protein. Så här:

3 ägg
6 dl mjölk
250 g keso naturell (valfritt)
3 dl vetemjöl
½ tsk salt
3 äpplen
1 msk strösocker
1 tsk kanel
smör till långpannan

Börja med att sätta ugnen på 225 grader. Knäck äggen och vispa ihop dem tillsammans med mjölken. Rör ner keso och sen vetemjölet så det blandas ordentligt. Smaka av med salt. Klyfta äpplena i klyftor och vänd dem i kanel och socker.

appelpannkaka

Ta lite smör i långpannan och låt det smälta först. Häll sedan ner äggsmeten och placera ut äppelklyftorna jämnt i långpannan. In i ugnen och låt stå ca 20-25 min. Ta ut och skär upp i bitar.

appelpannkaka1Ugnspannkaka med äpplen

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

2 KOMMENTARER

Lämna ett svar