Plan International

-

Igår när jag var och handlade så blev jag vänligt stoppad av en kille som hette Elias. Han jobbade för Plan Sverige och ville berätta lite mera om dem och deras arbete för främst flickor i U-länder. Det är inte första gången jag hört om Plan International, faktum är att jag har tänkt att jag ska skaffa ett fadderabonnemang ända sedan jag lyssnade på Träningspodden med Lovisa Lofsan Sandström och Jessica Almenäs i ett tidigare avsnitt. Jag vill såklart försöka hjälpa dessa utsatta flickor och för att de ska få det bättre, men jag vill också lära mina egna tjejer att alla inte har det så bra, och att man gärna kan skänka med sig lite, för att de ska få det bättre. Så igår gick jag från tanke till handling, tack vare att Elias högg tag i just mig.

planinternational

Denne Elias berättade att det kostar så lite som 10kr för att sex st tjejer ska få gå i skolan en dag, och ändå får de inte göra det… Tänk ifall alla svenskar (och alla andra i jordens alla i-länder) kunde ge en 10-krona i månaden, vilken skillnad vi skulle kunna få. Jag är helt övertygad om att jorden skulle se bättre ut, ifall fler kvinnor kunde komma till makten. Färre krig (finns det någon kvinna som någonsin krigat på eget initiativ?), fler barn i skolorna, inga barnäktenskap osv. Det finns redan idag organisationer som lånar ut pengar bara till kvinnor, för att de ska kunna skaffa sig något djur, och på så sätt försäkra sin egen familjs mathållning. De lånar inte ut pengar till män, då männen alltför ofta spelar bort pengarna på nonsens.

Nu har jag startat ett abonnemang där jag tänkte att min dotter Saga ska få en uttalad brevvän i ett annat land, där jag betalar en peng varje månad för att hon och hennes by ska få det lite bättre. Vi får se vad det leder till och ifall det kommer att förändra min dotters tankar och förståelse för dels en annan flickas liv, dels sitt eget ganska okomplicerade liv.

Hur tänker du kring att skänka pengar till välgörande ändamål? Har du något löpande som du skänker pengar till  och vad är det? Kommentera gärna, men framför allt vill jag nog väcka tanken hos fler människor. Vi i Sverige har det väldigt bra. Kan vi inte dela med oss lite för att andra ska få det bättre?

Plan International

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Glögg som fredagsdrink

Hyfsa till dig tack!

Chorizopizza med grönkål

Goda chokladkottar till advent

Asiatisk silkestofu-middag

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar