Ultimata morotskakan

-

Här kommer receptet på den ultimata morotskakan. Jag har alltid gillat morotskakor. Eller de första gångerna som mamma bakade den, så var jag inte så förtjust i själva kakan, men glasyren… Det är väl egentligen den som är det godaste på hela kakan?

Jag har genom åren gjort lite olika varianter, men efter att jag provade receptet från boken Två systrar söta av Lisa och Monica Eisenman så är det den jag gör. De kallar den för den Ultimata morotskakan och bara det räcker väl som beskrivning? Så här:

2-3 morötter eller 2 dl morotspuré
4 dl vetemjöl
3½ dl socker
½ tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 msk kanel
1 tsk vaniljsocker
1½ dl rapsolja (eller solrosolja)
2 ägg
2 dl hackade valnötter
2 dl kokosflingor
(1 dl krossad ananas) – jag hade tänkt ha med det när jag bakade, men glömde och det funkade lika bra utan.

200 g creme cheese
2-3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Ev några droppar limesaft

Börja med att koka morötterna och att knäcka valnötterna. Det kan man lika gärna göra dagen innan ifall man vet att man har snålt om tid. Mixa morötterna och dela valnötterna i mindre bitar.

Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Blanda ihop de torra ingredienserna och blanda sedan ner olja och ägg. Häll ner i en bröad form och sätt in i ugnen i ca 40min. Känn efter med en sticka, så kakan är färdiggräddad.

Blanda ihop frostingen och lägg ovanpå. Såå god kaka och så god frosting. Jag måste nog baka den här oftare än vad jag gör, för den är så god! (jag valde att inte smeta frosting på hela kakan utan att ta en klick på sidan. Det blir då enklare för en laktoskänslig person att välja bort frostingen).

morotskakan

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

2 KOMMENTARER

Lämna ett svar