Kesobiffar

-

En maträtt som jag bara fått serverat en gång, men har lagat själv massor med gånger. Kesobiffar. Fyllda med Heinz Chilisås och ost, och med creme fraiche och lingonsylt till servering. Lätt att blanda ihop, väldigt gott att äta men också väldigt kladdigt att tillverka biffarna. Låt inte det avskräcka er bara, det är fort gjort och det är bara att tvätta händerna när man är klar. Biffarna är så goda så de är värda besväret dessutom. Den enda gång jag fått det serverat var när jag jobbade på Björklidens Fjällstation 1997 och i personalmatsalen. Jag vet inte exakt hur de gjorde men så här gör jag biffar till två personer:

250 g keso
½-1 dl vetemjöl (ta mjöl tills smeten blir formbar och håller ihop)
salt
peppar (eller häromdagen använde jag chili-grillkrydda)
Heinz chilisås
små ostbitar
ströbröd

Häll ner keson i en bunke och blanda runt tillsammans med mjöl tills det blir en smet som håller ihop. Smaksätt med någon krydda. Lägg en ganska tunn smet i handen och lägg dit en liten klutt chilisås och ett par små ostbitar. Lägg mera smet ovanpå, så det blir en biff med innehåll. Doppa hela biffen i ströbröd och stek i stekpannan. Här är det lätt att de faller isär, så det är viktigt att ha tillräckligt mycket mjöl så de håller ihop.

kesobiffar

kesobiffar1

Servera tillsammans med creme fraiche och lingonsylt, eller som häromdagen när vi hade slut på lingonsylt, så rev jag ett par morötter och hade till. Supergott båda delarna! Jag kan också tänka mig att fylla biffarna med annan fyllning, tänk tex en god brieost som hinner smälta inuti biffen, men det får bli en annan gång. Mmm…

kesobiffar

Bild nr 2 är tagen av min sambo Daniel, som har ett fantastiskt öga för att fotografera och göra något mindre märkvärdigt mycket mera märkvärdigt. Jag får en del feedback från honom på mina bilder och jag tycker själv att jag blir bättre och bättre.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Hyfsa till dig tack!

Chorizopizza med grönkål

Goda chokladkottar till advent

Asiatisk silkestofu-middag

Snöbollar som julgodis

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar