Burritos

-

Här kommer ett tips till fredagsmiddagen, att laga burritos (efterhandskonstruktion – det här som jag kallar Burritos, egentligen heter Enchiladas) istället för vanliga tacos. Eller som jag gjorde det, en ny middag av tacoresterna som serveras en annan dag. Då jag serverar tacos, så brukar jag dela upp alla ingredienser i varsin skål på bordet, så varje person får ta det man vill ha – så gör nog de flesta, och det är väl därför tacos är så populärt och bra. Men då middagen är klar, så brukar jag blanda ihop köttfärsresterna med grönsaksresterna och göra något annat dagen därpå. Så var det den här gången, och i mina köttfärsrester så fanns det svarta bönor och paprikabitar. Sen gjorde jag så här till fyra burritos:

150-200 g köttfärsrester (med svarta bönor och hackad paprika)
1 dl creme fraiche
1 burk tacosås
Riven ost
Tortillabröd

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop köttfärsresterna med creme fraiche, så det blir lite kletigt. Lägg ut din röra som en rad på ett tortillabröd, rulla ihop och lägg i en smörad ugnsform. Gör så med alla fyra bröden och lägg dem i kläm med varandra, så de hjälper varandra att hålla ihop. Häll tacosåsen över dina burritos och toppa med riven ost. In i ugnen 10-15 min tills osten blivit gratinerad och ta sedan ut formen. Servera med ytterligare sallad, guacamole och nachos eller om man vill göra den ännu mera matig, så funkar ris alldeles utmärkt att ha till.

Burritos

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar