Fredagsfavoriten

-

Jag hittade ett recept hos Matplatsen som heter just Fredagsfavoriten och gjorde nästan likadant. Det passade lagom att testa då jag också hittade fläskkött till bra pris på affären. Det påminde lite om flygande jakob, vilken jag tycker om, men med en ny smak, så jag tycker absolut att det är en rätt värd att testa. Jag provade rätten på en vardag och kan tycka att det tog lite för lång tid att laga ihop det, men funkar absolut på helgen då man har lite mera tid. Eller varför inte på en fredag, såsom namnet antyder? Så här gör man:

500 g fläskkött
1 msk smör
salt & peppar
2 dl buljong/fond
½ purjolök
1 grön paprika
1 banan
1 msk smör
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
2 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
175 g  Philadelphiaost grillad paprika

Skär köttet i smala strimlor. Bryn det och krydda med salt och peppar. Lägg över köttet i en gryta, slå över buljongen och koka på svag värme i ca 30 min. Ansa och skölj paprika och purjolök. Skär dem i tunna ringar. Skala bananen och skär den i skivor. Lägg köttet i en ugnssäker form. Fördela purjolök, paprika och banan över köttet. Fräs margarin, curry och paprikapulver i en kastrull. Rör ned mjöl och späd med buljong och grädde. Låt såsen koka några minuter. Tag kastrullen från värmen, rör ner paprikaosten och rör tills såsen är slät. Häll såsen över köttet och sätt in rätten i ugnen 200 grader i ca 15 minuter.

Servera med ris och en god sallad. Betyget från familjen? Jag, Daniel och Saga tog mat både en och två gånger medans Alva inte gillade blandningen, där man inte riktigt kunde se vad som var i. Daniel testade matlåda dagen efter, och då fick rätten ännu högre betyg. Så testa att göra en ugnsform mat, så finns det till både middagar, luncher och matlådor. Perfekt!

Fredagsfavoriten

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar