Daniels panerade makrill med dillsås

-

Min sambo Daniel älskar makrill och skulle gärna äta det oftare. Jag gillar också makrill, men det känns enklare att tänka lax då jag funderar på fisk till middag. Nåväl, vi hade ett paket makrill i frysen och jag ville träna efter jobbet, så det blev upp till Daniel att fixa middag. Såsen hittade han inne hos Malins mat och så blev det Daniels panerade makrill med dillsås till onsdagsmiddag för oss. Såhär gjorde han:

1 pkt makrill, tinad
1 ägg
ströbröd
potatisar

1 dl majonäs
2 dl gräddfil
1 dl creme fraiche
1/2 – 1 msk god senap, gärna en sötstark sort
Salt och peppar
Hackad dill

Börja med att sätta på en kastrull med potatisvatten. Skrubba potatisen och lägg ner den för att koka. Fortsätt med såsen. Rör ihop alla ingredienser och låt stå kallt till servering. När potatisen nästan är klar, så kan man börja med fisken. Ta ett ägg (vispa) i en tallrik och ströbröd i en annan. Doppa fisken först i ägg och sen i ströbröd. Smaksätt ev med salt och peppar. Lägg fisken i en stekpanna med smör och stek dem några få minuter, tills de får en snygg färg. Servera allt tillsammans och gärna med någon grönsak. Riktigt god vardagsmat och Daniel får nog laga mat någon fler gång.

Daniels panerade makrill med dillsås

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar