Bananglass

-

Då jag gjorde min banankladdkaka, så väcktes idén om att även göra bananglass. Min vanliga hemmagjorda glass, men med smak av banan, det måste bara bli gott? Sagt och gjort, jag köpte mera bananer som såg lite tråkiga ut och gjorde en laddning glass. Passade perfekt till min banankladdkaka om du frågar mig. Så här gjorde jag:

5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
½ burk karamelliserad mjölk
2 bananer
100 g valfri choklad, jag hade apelsinsmak den här gången

Börja med att vispa grädden i en stor bunke tills det blir toppar. Häll ner kondenserad mjölk och blanda. Mosa bananerna till ett mos och hacka chokladen. Blanda ner det och även den karamelliserade mjölken, men här gör det inget om det blir ojämnt blandat. Häll upp i en form och ställ in i frysen minst fyra timmar.

Ta fram en stund innan servering och servera glassen som den är, eller tillsammans med tex banankladdkaka. Mums!

Bananglass

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar