Att göra O’boy-bollar, istället för vanliga chokladbollar, genom att använda O’boy istället för kakao? Jag har varit nyfiken länge, men inte haft anledning att baka några. Men nu när vi är mitt i en köksrenovering och inte har någon ugn, så måste jag vara lite påhittig. Sen läste jag också att man kan smaksätta chokladbollar med valfri vätska, så då tänkte jag att jag skulle göra O’boy-bollar med en touch av glögg. En av mina favoriter är Dufvenkroks glögg med smaken Choklad och Chili, så den provade jag.
Att bara göra vanliga bollar känns ju lite tråkigt, även om vanliga chokladbollar alltid är otroligt goda när man väl gör dem. Chokladbollar har alltid en strykande åtgång och kanske blir det samma sak med dessa O’boy-bollar? Eller ännu snabbare åtgång när det dessutom smakar lite glögg?
150 gram smör
12 msk O’boy
6 dl havregryn
4 msk glögg choklad och chili
Ta fram smöret en stund innan, och dela upp det i mindre bitar. Då smöret blir lite mjukare, så är de enklare att blanda. Blanda allt i en skål och rör ihop till en smet och smaksätt med valfri glögg. Ställ kallt i en halvtimme och forma sedan lagom stora chokladbollar.
Rulla till bollar och rulla sedan i kokos och lägg upp på en snygg serveringstallrik alternativt i små formar. Servera tillsammans med en kopp likadan glögg så kommer smaken igen – passar perfekt!