Pasta med brysselkål och bacon

-

Idag är det onsdag fast samtidigt så är det ju nästan måndag, då det är första arbetsdagen den här veckan. Förvirrande då det blir fel ordning på dagarna tycker jag. :) Måndag betyder ju oftast Meatfree Monday här i bloggen så idag får det lov att bli en ”Meatfree Monday” istället, dvs en rätt med mest vegetariskt, men man kan lätt göra rätten helt vegetarisk om man vill. Jag gjorde en pasta med brysselkål och bacon men korrigera den om ni vill.

En bra rätt för att också rensa kylen på lite rester – jag gissar att det finns lite brysselkål kvar i kylen efter juldagarna? Den här pastan räckte till tre vuxna:

1 förpackning färsk pasta
Ev 1 paket bacon
1 stor vitlöksklyfta eller 2 små
100 g brysselkål
Grädde
75 g roquefortost
Svartpeppar
Parmesan
Ev en äggula

Börja med att förbereda allt. Skär bacon i mindre bitar, strimla brysselkål och finhacka vitlök.

Sätt igång en kastrull med pastavatten och en stekpanna. Stek bacon och vitlök tills baconet fått lite yta och lägg sedan ner din strimlade brysselkål. Låt steka med tills det är mjukt. Häll på grädde och skär din roquefortost i bitar och lägg ner. Låt allt puttra ihop medan pastan kokar. Smaka av med peppar men ta det lugnt med salt, det är inte säkert att det behövs.

Häll i den nykokta, avrunna pastan i stekpannan och rör runt. Servera genast din pasta med brysselkål och bacon i djupa pastaskålar toppat med riven parmesan och en äggula överst.

Pasta med brysselkål och bacon

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pizza på ett kick

Kycklinggryta med dadlar

Den klassiska ananaspajen

MarryMe kycklinglasagne

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar