Strassburgare

-

Ibland får jag frågan om vart jag hittar inspiration? Jag tror inte att det skulle gå så bra om jag skrev om ugnspannkaka varje vecka så min utmaning är förändring och förnyelse. Det ställe jag fick inspiration ifrån för dagens inlägg med strassburgare, var då vi tittade på På Spåret på TV för någon vecka sedan. De besökte staden Strasbourg i Frankrike och bakverket Strassburgare kom på tal.

Jag letade recept och såg bilder då man lyckats spritsa ut sina kakor, så det provade jag också. Men min deg var alldeles för hård, så jag fick istället rulla rullar, dela i bitar och platta till med en gaffel. Har ni gjort strassburgare någon gång? Har ni kunnat spritsa ut er deg? Jag tar tacksamt emot tips.

Jag läste på, och det är väldigt viktigt att smöret är rumsvarmt, men då jag började baka utan att ha tillräckligt med potatismjöl, så tog det nästan hela dagen innan jag kom iväg för att handla. Smöret var alltså garanterat rumsvarmt.

100 g smör
0.5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1,25 dl vetemjöl (jag tog 1 dl)
1 dl potatismjöl

ca 100 g mörk choklad (jag använder alltid Odense bakchoklad 55%)

Vispa rumsvarmt smör, florsocker och vaniljsocker till en jämn smet med din elvisp. Tillsätt potatismjöl och vetemjöl och blanda ihop till en fluffig smet (här blev min deg inte som en smet utan mera som en hård deg).

Spritsa degen (eller rulla ut) till ca 4 cm långa kakor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i 175°C i ca 10 minuter. Låt svalna.

Smält mörk choklad och antingen doppar du dina kakor, eller penslar på på ovansidan. Ställ in i kylen för att chokladen ska stelna eller om du bor så du har kallt ute på balkongen (just nu har vi -20 utomhus, så chokladen stelnade väldigt fort).

En god småkaka att ha redo i frysen, den är så tunn så den tinar på nolltid vid oväntat besök. En spröd kaka som jag också kan tänka mig är god med en smaksatt smörkräm mellan två kakor.

Strassburgare

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar