En maxad broccolipaj

-

Meatfree Monday och dags för en maxad broccolipaj med ädelost. Gott att äta som tillbehör på ett buffébord, eller att äta för sig själv med någon ytterligare grönsak och gärna lite gräddfil eller creme fraiche.

Att äta mera vegetariskt är något vi alla borde göra, för att spara på vår jord och dess resurser. Det finns inte plats att föda alla jordens innevånare med kött i den omfattning som vi äter i västvärlden idag, mängden köttdjur ryms helt enkelt inte på vår jord. Det är också nyttigt för vår egen kropp att äta mera vegetariskt, så gör er själv en tjänst då och då. Meatfree Monday är ett koncept jag har tagit till mig och vi äter vegetariskt minst en gång per vecka.

100g mjukt smör
1½ dl vetemjöl
½ dl grahamsmjöl

Ställ fram smöret i mindre bitar i rumstemperatur, medans du tex river osten.
Blanda sedan smöret med både vete och grahamsmjöl så det blir en deg. Tryck ut degen i en ugnsform och förgrädda i tio minuter, 200 grader. Ta ut formen och häll i fyllningen.


Här kommer namnet ifrån, En maxad broccolipaj. Jag maxade verkligen formen med så mycket broccoli som fick plats – två små buketter och deras stammar.

3 ägg
2 dl grädde
175 g ädelost på tub
2 små broccolis
Salt och peppar
1-2 dl riven ost

Börja med broccolin. Skölj den och dela i mindre bitar. Jag brukar även ta med stammen, men var noga att dela den i mycket mindre bitar, då de kräver längre gräddning än vanliga buketter. Lägg alla broccolibitar i ditt förgräddade pajskal.

Vispa ihop ägg och grädde först, och tryck sedan ur tuben och blanda ostsmeten. Häll den sedan över broccolibitarna. Jag toppade också alltihop med riven hushållsost. In i ugnen i ca 25-30 min.

En maxad broccolipaj

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

2 KOMMENTARER

Lämna ett svar