Makaroner och korv under krispigt täcke

-

Exakt hur kul är det med makaroner och korv till middag? Det är en otroligt praktiskt middag som smakar helt ok, men den är verkligen inte rolig att laga. Därför blir jag glad när jag hittar andra förslag. Idag hittade jag makaroner och korv under krispigt täcke inne hos SVT och det enda jag behövde komplettera med, var blomkål. Jag skulle ändå handla, så det var en enkel sak att ordna. Här är en form, lagom till ca fyra personer.

300 g makaroner
Ca 250 g falukorv
1/3 blomkålshuvud
1 msk senap
1 dl creme fraiche
ca 100 g mjukost med jalapeno

1/2 dl panko
2 msk mjukt smör eller olja
50 g riven ost

Börja med att koka makaroner och häll av nästan allt kokvatten, spara lite. Sätt sedan ugnen på 200 grader. Blanda makaroner och det sparade kokvattnet med falukorv skuren i mindre bitar, riven blomkål, senap och jalapeno-ost. Smaksätt med salt och peppar.

Häll ner allt i en smord ugnsfast form. Blanda samtliga ingredienser till toppingen och strö ovanpå pastan. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter, tills ytan fått en gräddad yta. Jag valde att servera min pasta med gurka, men det går såklart att lägga till mera sallad.

Makaroner och korv under krispigt täcke

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

2 KOMMENTARER

  1. Perfekt, har just den mjukosten i kylen men gillade den inte på mackan så i med den i makaronilåda! Tack för bra tips, inget ska slängas??

    • Helt rätt! Inget ska slängas. Hoppas du tycker om osten i den här maträtten istället. Smaka av så det inte blir för starkt bara.

Lämna ett svar